Stegende hed  weekend i Halmstad
CERT til både mor og datter

ÆShows 2001 
Det blev en forrygende Bilaika-weekend på dobbeltudstillingen i Halmstad 7.-8. juli. Lørdagen var en national udstilling, søndagen en international, begge arrangeret af Hallands Kennelklub.

Bilaikas Moonbase Alpha fik sit første CERT, da hun lørdag blev bedste unghundetæve med CK og derefter 2. vinder  i tæveklassen. Hendes mor Bilaikas Artige Rosa blev BIR-veteran med HP. 

  Søndag vendte billedet. Bilaikas Moonbase Alpha fik en 1. præmie og blev 3. vinder i unghundeklassen. Fra veteranklassen med CK (7 år og opefter) strøg Bilaikas Artige Rosa på 9 år forbi alle de yngre hunde, blev 1. vinder i
tæveklassen med CERT og derefter BIM. Så måtte hun igen i ringen og blev endnu en gang BIR-veteran. 

De to store udstillinger blev afviklet i bagende hede på et kæmpe stadion uden skygge. Telte og bure blev til bageovne i den stillestående luft. De hundreder af både mennesker og hunde var mærket af varmen, men det blev forsøgt afhjulpet af våde omslag og hyppige aftørringer af de hede pander og snuder. Litervis af henholdsvis cola og svensk postevand blev slubret indenbords. Det generelt gode indtryk blev desværre dagen igennem ødelagt af utallige opfordringer til udstillere om at fjerne deres hunde fra bilerne i sidste øjeblik. Flere gange truede udstillingsledelsen med at stoppe udstillingen. Politiet var på stedet og tog affære.

  Men fra Rosa skal der lyde en tak til udstillingens dyrlæger, som søndag konstaterede et lille sår på højre øjes hornhinde. De havde både udstyr med til at stille diagnosen og medicin til at starte behandlingen. Heldigvis vendte det raske øje ind mod dommeren, men på kritikken lørdag kom der til at stå: "Velplacerede ører og øje". Det fik dog ingen indvirkning på resultatet.

  Varmen og det meget irriterede højre øje har nok været årsagen til, at Rosas ellers eksemplariske udstillingstålmodighed var helt slut, da vi nåede til Store Ring sidst på eftermiddagen, hvor hun skulle forsvare veteranerne. Lørdag gad hun knap tage halen op, og søndag ville hun bare ud ... ud til de andre, der ventede ved ringside. Så i kampen med langt over 30 veteraner havde hun ingen chancer her.

  Men det kunne ikke ødelægge en strålende weekend, som ovenikøbet bød på samvær med de fleste af vennerne og hundene (billeder følger) fra sneferien i vinter. Det lader til, at vejret går til ekstremer, når vi mødes: Over 70 graders forskel på dengang i februar og nu i juli.

Jeg er ikke i tvivl om hvad hundene foretrækker !!!